Welkom op de blog van Pabo-Wijzer

Als je een vraag hebt over de opleiding, je stage, andere problemen waar je tegenaan loopt kun je deze posten in deze blog. Wij zullen dan zo snel mogelijk antwoord proberen te geven. Veel plezier en succes met deze opleiding.

zaterdag 3 september 2011

Algemeen

Heb je een andere vraag of wil je iets delen met je medestudenten dan kun je dat hier plaatsen.

2 opmerkingen:

 1. Goede morgen dames,

  Aangezien jullie hier reeds ervaring mee hebben lijkt met me het best om jullie deze vraag te stellen. Kunnen jullie aangeven wat er precies besproken wordt met je portfolio gesprek en wat je vooral goed in je portfolio uitgewerkt moet hebben.

  Gr, Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Patrick,

  In je portfolio laat je zien waarin je gegroeit bent de afgelopen periode. Die groei laat je zien aan de hand van bewijzen. ( bewijzen zijn lesvoorbereidingsformulieren, filmopnames, werkjes, foto's, krantenartikelen,beoordelingen van bijvoorbeeld je stagebegeleider, enz.)
  Je groei beschrijf je in je kern aan de hand van de 3 p's.(kun je vinden in de reader van sio 1a) Hierin verbind je ook de competenties waaraan je werkt in je stage. Deze kun je onder brengen in de 3 p's. De één beschrijft alle competenties bij alle 3 de p's en de ander splitst ze onder de 3 p's. Dit is een keuze die je zelf moet maken.
  Het lijkt heel ingewikkeld maar waar het dus echt om gaat is dat je kunt aantonen waarin jij vindt dat je gegroeit bent en dit ook kunt verwoorden. Gewoon zelfreflectie dus.
  Tijdens het portfolio gesprek worden er vragen gesteld over je kern, dus over jouw groei als leerkracht. Omdat iedereen een ander portfolio heeft is dit dus erg persoonsgebonden. Er zijn geen standaard vragen.
  mijn eigen ervaring was dat Jolanda mij vroeg om 3 bewijzen uit te kiezen waar ik het meest in gegroeit was, en waar ik trots op was. Ik moest verantwoorden waarom ik deze keuze maakte.
  Ik hoop dat het nu wat duidelijker is. zoniet, gewoon weer aan de bel trekken.
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen