Welkom op de blog van Pabo-Wijzer

Als je een vraag hebt over de opleiding, je stage, andere problemen waar je tegenaan loopt kun je deze posten in deze blog. Wij zullen dan zo snel mogelijk antwoord proberen te geven. Veel plezier en succes met deze opleiding.

zaterdag 3 september 2011

Studie

Voor vragen over de studie zelf kun je hier een bericht plaatsen.

5 opmerkingen:

 1. Goede dag dames,

  Hoe is het gegaan met de Golev toets? Misschien kan een van jullie een korte beschrijving geven over het inloggen en afronden van de toets.
  Welke codes hebben we nodig?
  Kan je tijdens de toets heen en weer bladeren?
  Als je klaar bent moet je dan nog iets doen?

  Ik hoor 't graag!

  Succes met de andere toetsen!

  Gr, Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Noi Nicole,

  Thnx voor de snelle reactie! Zal het aan de klas doorgeven!

  Gr, Pat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Patrick, Bij de Golev toets werkt het alsvolgt: De toets staat op blackboard op de course van golev onder het kopje toetsing. Zodra je deze aanklikt start de toets en moet je de hele toets afmaken(Je hoeft dus geen code in te toetsen). Tussentijds stoppen kan dus niet! Tijdens de toets kun je wel wijzigingen in de antwoorden aanbrengen als je iets wil veranderen.Tijdens het maken van de toets loopt de tijd mee en krijg je een teken als de tijd bijna om is. De toets moet binnen de aangegeven tijd (meestal 75 minuten)gemaakt zijn. Als je de laatste vraag hebt ingevuld klik je op verzenden en krijg je je resultaat direct te zien. Er staat aangegeven hoeveel punten je hebt behaald op de totaalscore. Het cijfer krijg je van de docent op osiris. Bij elke vraag in de toets staat de optie om de vraag op te slaan, dit hoef je niet te doen, kost alleen maar heel veel tijd. Succes met het maken! Groetjes Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede middag dames,

  Er blijkt nogal wat onduidelijkheid te zijn over de 2e essay. We moeten een onderzoekje doen en buitenlandse bronnen gebruiken. De enige les die we hiervoor krijgen is een week voor de tentamens . Hierdoor wordt gevreesd dat de informatie die we dan krijgen, te laat is om nog goed in de Essay te verwerken. Kunnen jullie ons misschien van wat handige tips voorzien?

  Gr, Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Patrick,

  Buitenlandse bronnen kun je of via scholar google vinden of via de databanken van de hoge school (mediatheek), bijvoorbeeld via EBSCO-host education.(Bij ons moest het een wetenschappelijk artikel zijn) Wij hebben een 'les' gehad waarin we uitleg kregen van iemand van het mediacentrum over het opzoeken van Engelse en buitenlandse artikelen. Wellicht een idee om daarnaar te vragen bij Wybren (ik neem aan dat jullie hem hebben voor onderzoek doen/hbo studievaardigheden).
  Het onderzoek(je) zelf moet je heel klein houden en het vooral niet te moeilijk maken voor jezelf. Een onderzoek kan zijn:
  - een interview (of meerdere) en leg hierbij zoveel mogelijk vast, schriftelijk of een geluidsopname.
  - een (methode) analyse
  - een observatie
  - een enquéte
  Dit zijn wat voorbeelden uit het boek Ontwikkeling door onderzoek. Hierin staan ook tips e.d. hoe je deze onderzoekjes kunt doen. Als je een vragenlijst hebt gemaakt voor een interview of een enquéte voeg deze dan bij als bijlage achter je bronnenlijst van je essay, dit geldt ook voor je observatieformulier en je methodeanalyse.
  Vraag (via de mail) even aan Wybren of hij eventueel een powerpoint heeft o.i.d. waaruit jullie informatie kunnen halen over het onderzoek(je) doen. (kan trouwens een paar dagen duren want hij is geopereerd, maar wel thuis en checkt zijn mail wel....)

  Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kan!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen